اندرو ان‌جی دانشمندی در زمینه هوش مصنوعی

بیوگرافی پژوهشگران / جمعه ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ / ۸ دقیقه مطالعه

اندرو ان‌جی (Andrew Ng)، یکی از مشهورترین پژوهشگران علم کامپیوتر، در سال ۱۹۷۶ در لندن متولد شد. فعالیت عمده ان‌جی در زمینه یادگیری ماشین و یادگیری عمیق است. او سرپرست و دانشمند ارشد شرکت Baidu، مؤسس Coursera و استاد دانشگاه استنفورد بوده و هدف او دسترسی تمام افراد دنیا به آموزش عالی آزاد می‌باشد. در واقع اندرو ان‌جی به عنوان یک نابغه هوش مصنوعی به جهان معرفی شد، وی تا به امروز پروژه‌های زیادی را در این زمینه انجام داده است. میزان استنادهای پژوهشی به این پژوهشگر برجسته برابر با ۱۲۱۶۲۷ همچنین h-index وی برابر با ۱۱۶ می‌باشد. ان‌جی در سال ۱۹۹۲ از مؤسسه Raffles در سنگاپور فارغ التحصیل شد و در سال ۱۹۹۷ مدرک کارشناسی خود را در علوم کامپیوتر، آمار و اقتصاد از دانشگاه کارنگی ملون دریافت نمود. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را از مؤسسه فناوری ماساچوست در کمبریج دریافت کرده و در سال ۲۰۰۲ موفق به اخذ مدرک دکترای خود از دانشگاه کالیفرنیا شد. او از همان سال کار خود را در دانشگاه استنفورد آغاز کرد.
andrew-ng
ان‌جی در سال ۲۰۱۱، سرپرستی تیم توسعه پلت‌فرم اصلی Massive Open Online Courses) ،MOOC)، دانشگاه استنفورد را بر عهده گرفت و دور‌های آموزشی آنلاین Coursera را تأسیس کرد. در حال حاضر وی استاد دانشکده علوم کامپیوتر و مهندسی برق و مدیر آزمایشگاه هوش مصنوعی استنفورد می‌باشد.
او تحقیقاتی را در زمینه داده‌کاوی و یادگیری ماشین انجام داده و دوره یادگیری عمیق وی در دانشگاه استنفورد یکی از محبوب‌ترین دوره‌ها بوده است. ان‌جی از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ در گوگل مشغول به کار بوده و پروژه یادگیری عمیق Google Brain را تأسیس و هدایت کرد که بر اساس آن اطلاعات مختلف موجود در گوگل به شکل کاملا خودکار هوش ماشینی خود را افزایش می‌دهد.در واقع این کار وی ابتکاری جهت گسترش هوش مصنوعی در بسیاری از محصولات گوگل به حساب آمد. همچنین وی شرکت Landing AI را نیز تاسیس کرد که به شرکت‌ها و مشاغل دیگر کمک می‌کند تا بتوانند هوش‌ مصنوعی را در کارها و عملیات کاری خود ادغام کنند. ان‌جی از سال ۲۰۱۴ تا مارس ۲۰۱۷ بعنوان مدیر ارشد به Baidu پیوست و تحقیقات مربوط به داده‌کاوی و هوش مصنوعی را انجام داد. او توسعه‌دهنده الگوریتم‌های مقیاس بزرگ یادگیری عمیق بوده، که این امر منجر به ایجاد پروژه "Google Cat" شد؛ در این پروژه یک شبکه عصبی عظیم با یک میلیارد پارامتر از ویدئوهای یوتیوبِ بدون برچسب برای تشخیص تصویر گربه‌ها، آموزش داده می-شود. او همچنین کتاب "Machine Learning Yearning"را به عنوان راهنمای عملی برای علاقمندان به یادگیری ماشین منتشر کرد. در حال حاضر وی بر روی پروژه یادگیری عمیق و کاربردهای گفتار و بینایی ماشین مشغول به کار است.
ان‌جی در جدید‌ترین صحبت‌هایش عنوان داشت یکی از زمینه‌های اصلی پیشرفت و تغییر که او انتظار دارد در سال ۲۰۱۹ مشاهده کند، استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌های خارج از شرکت‌های فنی و نرم‌افزاری است. بر اساس اطلاعاتی که توسط McKinsey منتشر شده میزان تولیدات هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰، با توجه به براوردهای انجام شده برابر با ۱۳ تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی کمک خواهد کرد. انجی نیز با استناد به این گزارش اظهار داشت بزرگترین فرصت‌های بلااستفاده در هوش مصنوعی فراتر از صنعت نرم افزار است.



آموزش پروپوزال نویسی

پروپوزال یا همان پیشنهاد طرح پژوهشی، رکن اصلی هر پژوهش بوده و در آن پژوهشگر مسیر و اهداف تحقیق خود را مشخص می‌سازد؛ به بیان دیگر، پروپوزال طرحی است که پژوهشگر در ذهن دارد و می‌خواهد آن را عملی کند. پروپوزال نویسی و آشنایی با ساختار آن در دوره کارشناسی ارشد و دکترا امری ضروریست. از این رو، دپارتمان آموزش فن پیپر با کمک اساتید مجرب، آموزشی جامع برای پروپوزال نویسی تدوین نموده است.

مطالب مرتبط

پروفسور فضل الله رضا دانشمند برجسته ایرانی

جمعه ۲۲ آذر ۱۳۹۸
۳۲۷۷

ضل الله رضا در سال ۱۲۹۳ در رشت متولد شد. او دانشمندی برجسته، استاد دانشگاه و مهندس برق بود. پروفسور رضا پس از محمد علی مجتهدی، به عنوان دومین رئیس دانشگاه صنعتی شریف انتخاب شد....

بیوگرافی پروفسور لطفی زاده پدر منطق فازی

جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۸
۳۳۷۹

لطف علی عسکرزاده (Lotfi AliAsker Zadeh)، مشهور به لطفی زاده یا لطفی ع زاده، در سال ۱۹۲۱ میلادی در باکو متولد شد. وی بنیانگذار منطق فازی، ریاضیدان، مهندس برق، دانشمند کامپیوتر و...

بیوگرافی سباستین ترون (Sebastian Thrun)

جمعه ۵ مهر ۱۳۹۸
۳۳۰۸

سباستین ترون (Sebastian Thrun)، یک نوآور، کارآفرین و دانشمند کامپیوتر است که در سال ۱۹۶۷ در سولینگن آلمان متولد شد. وی در سال ۱۹۸۸، Vordiplom خود را در رشته علوم کامپیوتر، ...