آموزش مقاله نویسی به زبان انگلیسی

روش تحقیق و مقاله نویسی / شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ / ۸ دقیقه مطالعه

حتما برای ترجمه پژوهشی که به زبان فارسی انجام داده‌اید با مشکل مواجه شده‌اید؟ همانطور که می‌دانید مجلات معتبری که ضریب تاثیر (Impact factor) بالایی در سراسر جهان دارند، مقالات را به زبان انگلیسی چاپ و منتشر می‌کنند. اما مقاله‌نویسی به زبان انگلیسی همواره یکی از چالش‌های اساسی و بسیار مهم برای پژوهشگران و دانشجویان بوده، چرا که نوشتن بخش‌های گوناگون مقاله از بیان اهداف، روش مورد استفاده در پژوهش تا نتایج حاصل از آن به زبان انگلیسی و همچنین رعایت تمامی نکات نگارشی و دستوری که به کمک آن بتوانیم معانی جملات و کلمات را به شکلی بیان کنیم که برای مخاطب قابل فهم باشد، کار سختی است.
در این مطلب با ما همراه باشد تا ابتدا چگونگی مقاله‌نویسی به زبان انگلیسی را به شما آموزش دهیم و در ادامه نیز به بیان نکات و روش کلی در مقاله نویسی به زبان انگلیسی بپردازیم.
آموزش-مقاله-نویسی-به-زبان-انگلیسی
چگونگی مقاله‌نویسی به زبان انگلیسی در نوشتن مقاله به زبان انگلیسی ابتدا پژوهشگران باید در حوزه کاری و پژوهشی خود چند مقاله را مورد مطالعه قرار دهند تا با ساختار کلی مقاله‌نویسی به زبان انگلیسی آشنا شوند. به طور کلی پژوهشگران در نوشتن مقالات علمی از ساختار Title، Abstract، Introduction، Method، Results، discussion، Conclusion و Refrence پیروی می‌کنند. از آنجایی که تمام بخش‌های مقاله بر اساس نتیجه‌گیری آن نوشته می‌شوند، پس ابتدا باید از نوشتن روش تحقیق، بحث و نتیجه‌گیری شروع کرده و پس از اتمام آن به سراغ نوشتنِ عنوان، چکیده و مقدمه مقاله بروید.
هدف اصلی در نوشتن مقالات علمی-پژوهشی صرف نظر از این که حوزه کاری شما چیست، این است که پژوهشگران و افراد دیگر به نتایج حاصل از پژوهش شما دست پیدا کنند اما نوشتن مقاله به زبان انگلیسی برای کسانی که این زبان به عنوان زبان دوم آن‌هاست یک چالش محسوب می‌شود به همین دلیل بهتر است در نوشتن مقاله به زبان انگلیسی اصولی که در ذیل شرح داده شده است را رعایت کنید.
• برای نوشتن مقدمه، باید خلاصه‌ای از کارهای پژوهشیِ پژوهشگران دیگر که در حوزه کاری شما فعالیت داشته‌اند را بیان کنید. به طور مثال:
...Jack and John conducted a research in 2018 and they concluded that
در این بخش شما نام پژوهشگرانی که در بخش ادبیات تحقیق، چگونگی انجام کارشان را ذکر کردید، معرفی کرده و بایدتوضیح دهید که چه چیزی در پژوهش‌های گذشته بررسی نشده و یا کلا نادیده گرفت شده که شما تصمیم به کار و برررسی آن را گرفته‌اید.
• می‌توانید محدودیت‌های موجود در مقالات گذشته را با استفاده از جملات و افعالی همانند:
rather than on، rather less attention has been، ignored، failed to consider، concentrated on و been limited to بیان کنید.
• در بخش اهداف مقاله، جملاتی همانند "هدف از مطالعه انجام شده و یا با توجه با ارزیابی‌های صورت گرفته" به کار ببرید. این جملات را به صورت زیر می‎توانید استفاده کنید:
...The aim of the present study is to
...This study was designed to evaluate
• سعی کنید برای نوشتن روش تحقیق خود عبارت‌هایی را به کار ببرید که در آن‌ها کار آماری انجام شده توسط شما مورد توجه مخاطب قرار گیرد. به طور مثال از جملات و عبارات زیر استفاده کنید:
.. The participants were interviewed
...The data was analyzed
• در بخش نتایج حاصل از پژوهش نیز معمولا از جملاتی همانند:
… Half of participants were... ، Approximately half of و غیره استفاده می‌شود.
• اگر در پژوهش انجام گرفته شما محدودیت‌هایی وجود دارد، سعی کنید این محدودیت‌ها را با جملاتی نظیر جملات زیر بیان کنید تا مخاطب متوجه آن‌ها شود.
...It should be noted that this study has examined only
...The findings of this study are restricted to
در مقاله نویسی به زبان انگلیسی علاوه بر مطالب گفته شده برخی نکات مهم نیز وجود دارند رعایت آن‌ها به پژوهشگر کمک شایانی می‌کند. در این بخش به شرح این نکات می‌پردازیم:
• جملات خود را با کلماتی همانند But و And شروع نکنید.
• از ضمایر I و We حداقل استفاده را داشته باشید.
• سعی کنید از افعال مبهمی چون thing کمتر استفاده کنید.
• از استفاده افعال دو کلمه‌ای اجتناب کنید. به عنوان مثال به جای عبارت find out از discover استفاده شود. روش‌های مقاله نویسی به زبان انگلیسی ۱. ترجمه به زبان انگلیسی در این روش پژوهشگر بعد از نوشتن مقاله به زبان فارسی باید مطالب هر بخش را به انگلیسی ترجمه کند. بهتر است برای استفاده از اصطلاحات تخصصی موجود در پژوهش، از واژه‌نامه‌های تخصصی در حوزه کاری خود بهره ببرد. دستورات گرامری مقاله را نیز باید رعایت کند زیرا مخاطب به متن اصلی شما دسترسی ندارد تا بتواند به تطابق معنایی جمله‌ها بپردازد. اگر پژوهشگری قصد ارسال مقاله خود را برای مجله معتبری داشته باشد، باید تمام سعی خود را به کار ببندد تا نظر سردبیر و هیئت تحریریه را جلب کند. ۲. نوشتن مقاله به زبان انگلیسی در این روش پژوهشگر باید انگلیسی فکر کند تا بتواند مطالب را بنویسد. برای انجام این کار ابتدا باید اجزای اصلی مقاله مدنظر خود را مشخص کرده و سپس به زبان انگلیسی بیان کند. همچنین باید بکوشد در هر مرحله از کلمات کلیدی در نظر گرفته شده در مقاله بهره ببرد. پس این که مقاله را به سه بخش مقدمات، متن یا بدنه و نتیجه‌گیری تقسیم کرد شروع به نوشتن مطالب هر بخش در زیر عنوان مربوطه می‌کند.



آموزش پروپوزال نویسی

پروپوزال یا همان پیشنهاد طرح پژوهشی، رکن اصلی هر پژوهش بوده و در آن پژوهشگر مسیر و اهداف تحقیق خود را مشخص می‌سازد؛ به بیان دیگر، پروپوزال طرحی است که پژوهشگر در ذهن دارد و می‌خواهد آن را عملی کند. پروپوزال نویسی و آشنایی با ساختار آن در دوره کارشناسی ارشد و دکترا امری ضروریست. از این رو، دپارتمان آموزش فن پیپر با کمک اساتید مجرب، آموزشی جامع برای پروپوزال نویسی تدوین نموده است.

مطالب مرتبط

ضریب تاثیر یا Impact Factor چیست؟

سه شنبه ٢٣ اردیبهشت ۱۳٩٩
۴۶۹۲

ضریب تاثیر در واقع، میانگین تعداد استناد یا citation به مقاله‌های هر مجله در همان سال است که توسط سایر مجله‌ها یا مراجع علمی به آن انجام می‌شود و نشان‌دهنده اعتبار آن، در مقای...

آشنایی با مفاهیم رایج در چاپ مقاله

سه شنبه ١٦ اردیبهشت ۱۳۹۹
۳۹۳۴

طبق تحقیقاتم متوجه شدم که هر پژوهش علمی دارای اصطلاحات خاصِ خود است و مقاله‌ نویسی نیز از این قاعده مستثنی نیست از این رو آشنایی با این مفاهیم و اصطلاحات، برای هر پژوهشگر امری ...

انواع مقالات بر اساس محتوا

پنج شنبه ٢٨ فروردین ۱۳۹۹
۴۰۴۶

مقاله‌نویسی برای اکثر پژوهشگران و دانشجویان کاری با اهمیت است و آن‌ها همواره علاقمندند در زمینه تحصیلی و یا حتی در زمینه کاری مورد علاقه‌شان، به کار مقاله‌نویسی پرداخته و اطلاع...