مشهورترین دانشگاه های جهان در سال ۲۰۱۹
بر اساس گزارشهای منتشر شده، موسسه QS بهترین دانشگاههای دنیا را در سال ۲۰۱۹ معرفی کرد. این موسسه همه ساله فهرستی از دانشگاههای برتر دنیا را با عنوان QS World University Ranking منتشر میکند. در این رتبهبندی دانشگاههای آمریکا و انگلستان درصدر فهرست قرار گرفتند که در ذیل به معرفی این دانشگاهها میپردازیم.
۱) موسسه فناوری ماساچوست (MIT)
در این رتبهبندی دانشگاه MIT توانست برای هفتمین سال متوالی در رتبه نخست فهرست برترین دانشگاههای دنیا قرار گیرد. MIT یکی از مهمترین مراکز علمی و تحقیقاتی در آمریکا و جهان به حساب میآید و دارای پنج دانشکده در حوزههای علوم انسانی، هنر، مهندسی، طراحی و معماری و مدیریت میباشد.
۲) استنفورد
دانشگاه استنفورد (Stanford)، یکی از بزرگترین مراکز علمی آمریکا با بیش از ۱۳۰ سال سابقه است که در نزدیکی سیلیکون ولی، منطقهای که شرکتهای بزرگی مانند گوگل، HP و یاهو در آن مشغول به فعالیت هستند، قرارگرفته است. گفتنی است که برخی از بنیانگذاران این شرکتها دانشجویان استنفورد بودهاند.
در این دانشگاهها دانشجویان در رشتههای متفاوتی به تحصیل مشغولند که برخی از این رشتهها همانند: پزشکی، مهندسی، زمینشناسی، حقوق و علوم انسانی نسبت به بقیه پرطرفدارترند. گفتنی است پژوهشگرانی که در این دانشگاه تحصیل کردهاند موفق به کسب ۱۹ جایزه نوبل در زمینههای گوناگون شدهاند.
۳) هاروارد
یکی دیگر از دانشگاههای قدیمی و معتبر در آمریکا هاروارد (Harvard) است. این دانشگاه دارای ۱۰ دانشکده اصلی، ۲۰۹ محوطه دانشگاهی بزرگ، دوسالن تئاتر، یک کتابخانه و پنج موزه است. فارغالتحصلان این دانشگاه تاکنون موفق به کسب ۴۷ جایزه نوبل در زمینههای مختلف شدهاند.
۴) موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech)
Caltech، یکی از بهترین و مشهورترین دانشگاههای جهان است که به دلیل انجامِ تحقیقات وسیعدر زمینههای مختلف مانند مهندسی و علوم گوناگون شهرت جهانی دارد. گفتنی است در این دانشگاه بخشهای مهمی چون آزمایشگاه Jet Propulsion Laboratory که متعلق به ناساست و آزمایشگاه لرزه نگاری و شبکه رصدخانه بینالمللی وجود دارد. لازم به ذکر است این دانشگاه نیز افتخارات درخشانی را در کارنامه خود دارد، از جمله این افتخارات میتوان به کسب 73 جایزه نوبل که توسط دانشآموختگان این دانشگاه کسب شده اشاره کرد.
۵) آکسفورد
دانشگاه آکسفورد (Oxford)، در رتبهبندی سال ۲۰۱۹ توانست بالاتر از سایر رقبای انگلیسی خود قرار گیرد. رشتههای پرطرفدار در این دانشگاه عبارتند از: پزشکی، علوم انسانی، فیزیک، ریاضی و علوم اجتماعی که غریب به ۲۳ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و بالاتر در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که ۴۰ درصد آنها را دانشجویان بینالمللی تشکیل میدهند.
۶) کمبریج
یکی از دانشگاههای قدیمی انگلستان که قدمتی در حدود ۸۰۰ سال دارد، دانشگاه کمبریج (Cambridge)، است. این دانشگاه در سال ۲۰۱۹ با یک پله نزول در ردهبندی بهترین دانشگاههای جهان نسبت به سال گذشته در رده ششم این فهرست قرار گرفت. کمبریج دارای ۱۰۰ کتابخانه و ۳۱ کالج خودگردان است. لازم به ذکر است عنوان شود پژوهشگران این دانشگاه نیز تاکنون توانستهاند ۹۸ جایزه نوبل در زمینههای گوناگون علمی را از آن خود کنند.
۷) موسسه فناوری فدرال زوریخ (ETH)
موسسه فناوری فدرال زوریخ، یکی از برترین و مشهورترین موسسههای علمی در سوئیس است. دلیل شهرت این دانشگاه، انجامِ پژوهشهای گسترده در علوم دریایی و زمینی است.ETH در رتبهبندی جدید QS، توانسته با سه پله صعود خود را به رده هفتم این رتبهبندی برساند.
۸) کالج امپریال
کالج امپریال یا کالج سلطنتی در سال ۱۸۸۸ بنا شده و یکی از مراکز معتبر آموزشی در لندن است که عمده تمرکز آن بر رشتههای پزشکی، مهندسی و اقتصاد میباشد. از افتخارات این دانشگاه کسب ۱۴ جایزه نویل در زمینههای گوناگون علمی است.
۹) شیکاگو
دانشگاه شیکاگو در سال ۱۸۹۰ بنا شده و امسال سومین سال متوالی است که در جمع بهترین دانشگاههای جهان قرار گرفته است. در این دانشگاه رشتههای زیادی وجود دارد که از جمله برترین آنها میتوان به حسابداری و امور مالی، جامعه شناسی، زبان و ادبیات انگلیسی و اقتصاد و اقتصادسنجی اشاره نمود.
۱۰) کالج دانشگاهی لندن (UCL)
کالج دانشگاهی لندن یکی از چهار دانشگاه انگلیسی است که در فهرست رتبهبندی امسال با سقوط سه پلهای مواجه شده و در رده دهم این فهرست قرار گرفت. UCL دارای ۱۱ دانشکده در زمینههای مختلف علمی میباشد که مهمترین رشتههای آن مهندسی، پزشکی، هنر، علوم انسانی، حقوق و فیزیک هستند. این دانشگاه نیز در کارنامه افتخارات خود ۳۳ جایزه نوبل را ثبت کرده است.
همچنین دانشگاههای چون پرینستون، لس انجلس کالیفرنیا، توکیو ژاپن، شینهوا چین، تورنتو، ملبورن و بسیاری دیگر از دانشگاههای مطرح جهان در این فهرست قرار گرفتند.
آموزش پروپوزال نویسی
پروپوزال یا همان پیشنهاد طرح پژوهشی، رکن اصلی هر پژوهش بوده و در آن پژوهشگر مسیر و اهداف تحقیق خود را مشخص میسازد؛ به بیان دیگر، پروپوزال طرحی است که پژوهشگر در ذهن دارد و میخواهد آن را عملی کند. پروپوزال نویسی و آشنایی با ساختار آن در دوره کارشناسی ارشد و دکترا امری ضروریست. از این رو، دپارتمان آموزش فن پیپر با کمک اساتید مجرب، آموزشی جامع برای پروپوزال نویسی تدوین نموده است.